Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

"Και γιατί να ψηφίσω ρε φίλε αύριο;Mνημόνιο θα έρθει ούτως η άλλως.''Μια προσπάθεια απάντησης σε ένα SOS ερώτημα των ημερών.





Όπως τα λέγαμε  χτες με ένα φίλο μου κάνει σε μια φάση

-"Δεν θα πάω να ψηφίσω την Κυριακή. Δεν βλέπω το νόημα ρε συ, αφού ο Τσιπράς από Δευτέρα και ΟΧΙ να βγει  3 μνημόνιο θα πάει να μας φέρει. Δεν την είδες την σιχάμμενη πρόταση που έστειλε προχτές.Επί της ουσίας η πρόταση των δανειστών είναι με ορισμένες δευτερεύουσες μικροαλλαγές".


-''Ρε φιλέ σοβαρά έχεις δίκιο.Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας και τα πρωτοπαλικαρά του που κάνουν κουμάντα στην κυβέρνηση(Δραγάσακης,Βουτσής κτλ)από το καλοκαίρι του 2012 κιόλας έχουν αποφασίσει πως θα συμβιβαστούν φούλ με το σύστημα.Δεν γούσταραν να το παλέψουν με τα όλα τους, γιατί κατάλαβαν πω οι καπιτάλες σε ΅Ελλάδα και διεθνώς δεν αστειεύονταν και δεν το πίστευαν τόσο ώστε να βάλλουν σε κίνδυνο τα κεφάλια τους.Για αυτό και ξεκίνησαν να "τo στρίβουν"  δεξιά φτάνοντας σε αυτήν την καραπρόδοσία με μια πρόταση που μοιάζει με αυτή των δανειστών''.Παρόλα αυτά..."

-"Τι παρόλα αυτά ρε!Πλάκα μου κάνεις;Μονός σου το λες. Κάλπικο το δημόψηφισμά .Σιγά μην κάνω την χάρη στο Τσίπρα που και εσύ λες ότι έχει ήδη κάνει προδοσία με αυτήν την πρόταση που έστειλε, να ψηφίσω και ΟΧΙ.''

- ''Δεν διαφωνώ στο ότι ο Τσίπρας πως και ΟΧΙ να βγει από το δημοψήφισμα μνημόνιο θα μας φέρει απλά θα πει <<ΜΑ είναι ένα κλικ πιο φιλολαίκο από των Δανειστών!Να που η κυβέρνηση το παλεύει λαε!>>.Oταν πάει όμως να μας το φέρει εμείς θα κατέβουμε να αντισταθούμε ;''

-''Eννοείτε ρε μαλάκα.Τι να κάνουμε να κάτσουμε στον καναπέ επειδή ο άλλος τα γύρισε;''

- Όταν κατέβουμε να αντισταθούμε δεν θα είναι αέρας στα πανιά μας να έχει βγει ένα μαζικό ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών, αφού το μνημόνιο που θα φέρει ο Τσίπρας δεν θα απέχει και πολύ;Αλλά και πέρα από αυτό.Γενικά στο μέλλον  σε κάθε μάχη που θα δώσουμε δεν θα είναι σημαντικό να έχουμε ως κληρονομία το ότι μεγάλο κομμάτι των "από κάτω" δεν φοβήθηκε και είπε ΟΧΙ στο μαστίγωμα και το ξεζούμισμα;Δεν θα μας δίνει ένα ψυχολογικό τονωτικό;Δεν θα βοηθά να καταπολέμηθουν τάσεις απαξιώσεις των καταπιέσμενων του στιλ''είναι ζώα και πρόβατα ο κόσμος"ή τάσεις απογοήτευσης όπως π.χ "τι να συνεχίζω να αγωνίζομαι ρε φίλε τίποτα δεν αλλάζει''.Αντίθετα αν βγει Ναι θα μας δυσκολέψει σίγουρα .

-Σίγουρα το Ναι θα είναι άσχημο να βγει.Γενικά όλοι οι καπιτάλες και ΝΔΠασοκοποταμισιοί αλλά και Χρυσαυγίτες (αυτοί χωρίς να το ομολογούν ανοιχτά )θα χαρούν φούλ.Το ίδιο και γενικά όλο το σύστημα παγκοσμίως.Τέτοια λύσσα από ΜΜΕ να βγει το ΝΑΙ σίγουρα τυχαία δεν είναι.

-Και πέρα από αυτούς φαίνεται πως πολύ πιθανά και ο Τσίπρας με τα παλικάρια του να μην χαλαστούν και με το ΝΑΙ. Αλλώστε απειροελάχιστα κάνανε για να πολεμήσουν το κλίμα τρομοκρατίας και να εμπνεύσουν ώστε να βοηθήσουν να βγει το ΟΧΙ. Θα μπορούσε το ΝΑΙ να είναι το άλλοθι τους πως "δεν γίνονταν αλλιώς παρά μνημόνιο".

-Δεν έχεις άδικο...Πάντως αυτά που μου λες πάντως τα έχω ακούσει και διαβάσει  με κάπως παρόμοιο τρόπο και από άλλους διαφωνούντες στον Σύριζα και από Ανταρσύα και ένα τμήμα Αναρχικών.

-Ισχύει και μου δίνει ελπίδα ότι υπάρχει κόσμος που θα συνεχίσει να το παλεύει και παρότι καταλαβαίνει το τι σχέδιο έχει ο Τσίπρας δεν κράτα μια στάση Ποντίου Πιλάτου αλά ΚΚΕ.Γενικά πάντως νομίζω πως σε καμιά περίπτωση το ΟΧΙ μας δεν θα σημαίνει ΝΑΙ στο μνημόνιο που θα μας φέρει ο Τσίπρας. Μπορούμε άλλωστε να το δείξουμε σε αυτόν και σε όσους γουστάρουν και άλλο μαστίγωμα από την Δευτέρα.Στους δρόμους...

Βαγγέλης Γαβριηλίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου