Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Iδρυση πολιτικής κίνησης: Ανοιχτή Λιστα "Το Όχι διαρκεί πολύ"


Συγκροτήθηκε η πολιτική κίνηση : Ανοιχτή Λίστα « το ΟΧΙ διαρκεί πολύ » σε συνάντηση το Σάββατο 29/8/2015 στην Αθήνα. Στη Λίστα μετέχουν σύντροφοι και συντρόφισσες από τα ρεύματα του ανανεωτικού κομμουνισμού, της δημοκρατίας , της οικολογίας , των κινημάτων. Όλοι και όλες εμείς έχουμε συναντηθεί σε κοινούς στόχους και αγώνες στο παρελθόν, προερχόμαστε οι περισσότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνυπογράψαμε το κείμενο των 87 « Κριτική αποτίμηση της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος μας είναι να διανύσουμε συλλογικά, με συντροφικότητα, την «εποχή των τεράτων», της ήττας της δικής μας αριστεράς και των λαικών τάξεων, χωρίς να παραδώσουμε τα όπλα. Δεν είμαστε μόνοι. Ήδη συνομιλούμε και συνεργαζόμαστε με οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς που αντιστοιχούνται με τον ιστορικό χρόνο όπως συμπυκνώνεται στη συγκυρία.



Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα συλλογικό και προσωπικό τραύμα. Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο «γιατί» έφτασαν εδώ τα πράγματα. Η κριτική ερμηνεύει το παρελθόν και επιτρέπει να σκεφτούμε το μέλλον. Αυτό το μέλλον θέλουμε να έχει ως αφετηρία τη σύντομη αλλά αυθεντική λαική εξέγερση που οδήγησε στο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. Σ’ αυτό το πολύ σύντομο καλοκαίρι της αντίστασης ο λαικός κόσμος πήρε αυτοπρόσωπα στα χέρια του την υπόθεση της ζωής μας. Το ΟΧΙ έγραψε ιστορία αλλά ηττήθηκε. Σήμερα υπάρχει απογοήτευση και οργή που επιτείνει ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι « το ΟΧΙ διαρκεί πολύ ». Γι’ αυτό , άλλωστε, συνεχίζουμε!


Όσοι και όσες θέλουν να συμμετέχουν στην πολιτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΙΣΤΑ « το ΟΧΙ διαρκεί πολύ » δηλώνουν διαθεσιμότητα αποστέλλοντας ονοματεπώνυμο, τόπο διαμονής, επαγγελματική και κοινωνική ιδιότητα, τηλέφωνο και email στις παρακάτω διευθύνσεις:


Κρητικός Μάριος, mkritikos@teemail.gr, τηλ. 6973 098478

Πορτάλιου Ελένη, portel@central.ntua.gr, τηλ 210 7512560
Σπανούδη Δέσποινα, spanudi@gmail.com, τηλ 6972 850659

Όσοι/ες θέλουν να μας παρακολουθούν από άλλες συλλογικότητες ή ανένταχτοι στέλνουν τα ίδια στοιχεία με την υποσημείωση : μέλος της οργάνωσης …….. ή ανένταχτος/η.

αναδημοσίευση από http://enosy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου